Pumput ja venttiijatkot

Sähköpotkulautojen renkaiden täyttöön tarvittavat työkalut, eli pumput ja venttilijatkot. Venttiilijatko mahdollistaa renkaan täytön, jos venttiili on ahtaassa välissä. Valikoimistamme löytyy erilaisia venttiilijatkoja, mutta suosittelemme suoraa mallia, sillä se on helpoin kiertää paikalleen potkulaudan venttiiliin. Sähköpumppu on kätevin tapa sähköpotkulaudan renkaiden täyttämiseen, sillä pienikokoinen USB-ladattavva pumppu on helppo kuljettaa mukana.

Sähköpotkulaudan renkaiden täyttäminen

Sähköpotkulaudoissa on normaali Schrader-venttiili, eli sama venttiili kuin autoissa. Monissa potkulaudoissa moottorivanteen venttiili on ahdas käyttää. Tällöin venttiilijatke eli venttiiliadapteri on korvaamaton apu renkaantäytössä. Venttiilijatke kierretään venttiilin kiinni ja se tuo venttiiliä ulos niin että normaalin pumpun käyttö on mahdollista.

Vielä kätevämpi tapa renkaiden täyttämiseen on pienikokoinen USB- ladattava akkupumppu, joka kulkee vaikka tankolaukussa. Mojietu sähköpumppua käyttäessä ei tarvita venttiilijatkoa. Ruuvaat vain venttiilin kiinni, painat nappia ja pumppu pumppaa renkaan automaattisesti haluttuun rengaspaineeseen. Helpommaksi ei renkaantäyttöä saa.

Kaikki renkaat päästävät hieman ilmaa läpi ajan saatossa. Sähköpotkulaudan renkaat ovat ilmatilavuudeltaan verrattain pieniä, joten niitä täytyy myös pumpata melko usein. Suosittelemme tarkastamaan rengaspaineen parin viikon välein. Tyhjillä renkailla ei kannata ajaa, sillä se kuluttaa rengasta ja johtaa lopulta rengasrikkoon. Täydempi rengas rullaa paremmin ja säästä akkua. Sopivan rengaspaineen näet renkaan kyljestä, mutta suuri osa potkulaudan renkaista kestää hyvin noin 3,5 baria. Kevyempi kuljettaja tai parhaita ajo-ominaisuuksia hakeva kuski voi laittaa hieman vähemmän painetta.

Suodattimet

Merkki & malli+

Brändi+

Hinta+