Jarrukahvat ja -vivut

Jarrukahva hajoaa helposti kaatumisen yhteydessä. Usein myös pelkkä jarrukahvan anturi saattaa hajota vaikka kahva olisi päällisin puolin ehjä ja toimiva. Suosituissa Xiaomi ja Ninebot -laudoissa vikakoodi 15 viittaa vialliseen jarrukahvan hall-anturiin. Tällöin jarrukahva tulee vaihtaa, mutta onneksi jarruvivun vaihtaminen onnistuu kotona perustyökaluilla useimpiin malleihin. Meiltä löydät jarrukahvat ja sähköiset jarruvivut suosituimpiin sähköpotkulautoihin.

Jarrukahvan ostaminen

Sähköpotkulautojen jarrukahvat ja sähköiset jarruvivut ovat lautakohtaisia, mutta myös yleismalleja löytyy. Kaikki kahvat sopivat kaikkiin tankoihin ja jarruvaijereihin, mutta jarrun anturin liittimiä ja anturityyppejä monia erilaisia. Yleismallin jarrukahvaa ostaessa tulee varmistaa että johdon liitin sopii lautaan. Paras tapa on katsoa kuvasta että liitin on samanlainen.

Jarrukahvan vaihtaminen

Jarrukahvan anturi on herkkä, joten vaikka vain jarrukahva olisi hajonnut, myös kahvarunko kannattaa vaihtaa jotta anturi varmasti toimii. Jarrukahvan vaihtaminen on helpompaa malleissa jossa jarrun anturin liitin on näkyvissä, sillä ne vaativat vähemmän purkamista. Monissa malleissa, kuten Xiaomissa ja Ninebotissa, anturin johto ei ole näkyvissä, vaan laudan näyttö täytyy irroittaa jotta jarrukahvan anturin liittimen saa kytkettyä. Xiaomi ja Ninebot jarrukahva -tuotesivulla on ohjeet kuinka kahva vaihdetaan näissä malleissa. Nestejarrukahvan vaihtamisen yhteydessä täytyy jarru ilmata uudestaan.