Pystyputket ja taittonivelen osat

Sähköpotkulautojen pystyputket ja taittomekanismit sekä taittomekanismien varaosat, kuten akselit ja lukkosalvat. Myymämme kokonaiset ohjainpylväät eli pystyputket taittomekanismilla ovat turvallisia alkuperäisosia, joissa pystyputki on sovitettu taittomekanismiin tehtaalla. Emme myy kopio-pystyputkia tai irtonaisia taittoniveliä, joiden kestävyydestä ei ole tietoa. Täältä löydät myös taittomekanismin lukitusvivun varmistusrenkaat, joiden tehtävänä on varmistaa taittomekanismin vivun pysyminen lukittuna. Esim. Xiaomien ja Ninebot MAX:ien taittomekanismin lukitutusvivun varmistusrengas on muovia ja saattaa hajota helposti jos lukitusvivun avaa tai sulkee huolimattomasti.

Sähköpotkulaudan taittomekasmin välyksen säätäminen

Eräs harvoista säännöllistä huoltoa vaativista potkulaudan osista on taittomekanismi. Taittomekanismi on kovassa rasituksessa sillä pystyputken toimiessa vipuvartena kuljettajan paino kohdistuu siihen jarrutuksissa ja kiihdytyksissä. Ajan saatossa niveleen muodostuukin usein välystä, joka tuntuu ajossa kolinana tangossa. Jos välystä ei säädä, se kasvaa pikkuhiljaa aiheuttaen turvallisuusriskin, sillä klappaava taittomekanismi on kovemman rasituksen alla ja voi hajota äkisti.

Taittomekanismi välys tuleekin aika ajoin tarkistaa ja säätää jos tarpeellista. Mekanismi on hieman erilainen eri laudoissa, mutta säätäminen tapahtuu yleensä erillisestä säätöruuvista. Avaa ensin säätöruuvin lukkkomutteri ja kiristä säätöruuvia kunnes välystä ei enää tunnu. Sopivan kireyden hakeminen tapahtuu yrityksen ja erehdyksen kautta, joten säädä ruuvia vain vähän kerrallaan. Kun välys on saatu pois kiristetään lukkomutteri. Ruuvilukitetta on hyvä käyttää. Taittomekanismin nivel kannattaa myös voidella jos pystyputken sarana vaikuttaa raskaalta käyttää, tai narisee. Taittomekanismeissa on yleensä aina varmistuslukitus (esim. muovirengas) jonka tehtävänä on olla vain lisäturvana. Oikein säädettynä varsinainen taittomekanismin käyttövipu vipuu pysyy lukittuna itsellään ja sen käyttäminen vaatii usein hieman näppivoimaa.

Suodattimet

Merkki & malli+

Brändi+

Hinta+