Takalokasuojat

Joidenkin sähköpotkulautamallien takalokasuoja saattaa hajota melko pienestäkin kolhusta. Liikenteessä näkyykin usein lautoja rikkinäisellä lokasuojalla. Hajonnutta lokasuojaa ei kannatta vaihtaa vain säilyttääkseensä nilkat kuivana, vaan myös sen takia, että lauta pysyy paremmassa kunnossa, kun vesi ja kura ei lennä ympäri lautaa. Lisäksi takavalo, joka on tärkeä turvavaruste, on kiinni takalokarissa useimmissa malleissa.

Sopiva takalokarin valitseminen

Lokasuojat ovat lautakohtaisia, eli sopivaa lokaria kannattaa ensisijaisesti hakea lautamallin mukaan, mutta esim. Xiaomin takalokasuojat sopivat lukuisiin lautoihin. Muista tarkistaa onko takavalo ehjä, sillä takavalo hajoaa usein lokaririkon yhteydessä. Takalokareita on saatavilla sellaisenaan, yhdessä takavalon kanssa, sekä edullisina setteinä. Settinä ostettuna saat osat halvemmalla ja paketti sisältää lokasuojan asennukseen liittyvät osat, kuten takavalon, tukiraudan, lokarin kiinnistysruuvit, tulpat ja vastaavat.

Lokasuojan asentaminen on helppoa ja onnistuu kotona perustyökaluilla, mutta saattaa vaatia esimerkiksi vanteen irroittamisen. Suosittelemme takalokasuojan tukea asennettavaksi useimpiin lokasuojiin, vaikka kaikissa laudoissa ei sellaista olekaan vakiona asennettuna. Tuki on erityisen tärkeää jos käyttää täyskumirenkaita, sillä ne täristävät ilmarenkaita enemmän. Valikoimastamme löytyy lokasuojat suosituimpiin sähköpotkulautoihin. Myymämme takalokarit ovat joko alkuperäisosia tai laadukkaita tarvikeosia.