Sisärenkaat

Valikoimastamme löytyy kaikki sähköpotkulautojen yleisimmät sisärengaskoot suoralla ja käyrällä venttiilillä. Sisäkumia ostaessa kannattaa tarkistaa sisärenkaan sopiva koko ja venttiilin tyyppi vanhasta sisärenkaasta tai laudan tiedoista. Huomioi että sähköpotkulautojen renkaissa ilmoitettu tuumahalkasija on renkaan ulkohalkaisija. Tarkempaa tietoa sopivan sisäkumin valinnasta ja sen asentamisesta voit lukea alempaa.

Sähköpotkulautaan sopivan sisärenkaan valinta

Sopivan sisärenkaan ostamisessa tarvitsee kiinnittää huomiota renkaan kokoon sekä venttiilin tyyppiin. Jos et ole varma sisärenkaan sopivuudesta, kannattaa tarkastaa vanha sisäkumi.

Voit etsiä sopivaa sisärengasta potkulautasi merkin ja mallin avulla käyttämällä Merkki & malli -suodatinta. Huomio kuitenkin että joissain lautamalleissa voi olla käytetty erilaista rengastusta ajan saatossa. Huomioi myös että etu- ja takarenkaan sisärengas saattavat olla erilaiset ja että lautasi rengastus ei ole välttämättä alkuperäinen.

Sisärenkaan koko

Sisärengasta ostaessa kannattaa tarkistaa sopiva koko vanhasta sisärenkaasta, ulkorenkaasta tai laudan tiedoista. Sisärenkaiden kokomerkintä kertoo sisäkumin ulkohalkaisijan ja leveyden tuumissa.

Sisärenkaan ulkohalkaisijan ja leveyden tulisi olla sama kuin ulkorenkaan ilmoitetut mitat. Sisärenkaan leveys voi kuitenkin useissa renkaissa olla hieman pienempi kuin ulkorenkaan ilmoitettu leveys, sillä sisäkumi venyy leveyssuunnassa. Ulkorenkaan ilmoitettu leveys kertoo renkaan kulutuspinnan leveyden ja tietyissä renkaissa kulutuspinta on sisämittaa selkeästi leveämpi. Esimerkiksi useimpiin 10×3″ ulkorenkaisiin kannattaa laittaa 2,5” leveä sisäkumi, sillä 3″ on kulutuspinnan ulkomitta ja rengas on sisältä on kapeampi. Jos ulkorenkaan kanssa samanlevyistä sisärengasta, ei löydy, valitse siis hieman ulkorengasta kapeampi sisäkumi. Kapeamman sisärenkaan asentaminen on helpompaa, sillä se ei mene asentaessa kaksin kerroin niin helposti kuin leveämpi sisäkumi.

Myös sisärenkaan sisähalkaisijalla on merkitystä, sillä tietyn ulkohalkaisijan sisäkumeja on erikokoisella sisähalkaisijalla, eli erikokoisiin vanteisiin sopivana. Siksi ilmoitamme sisärenkaista myös sisähalkaisijan millimetreinä. Esimerkiksi 8.5” sisäkumeja on saatavilla 156 mm ja 134 mm sisähalkaisijalla. Lisätietoja sisärenkaiden kokomerkinnöistä: Sähköpotkulautojen renkaiden koot ja rengasmerkinnät

Sisärenkaan venttiili

Renkaan koon lisäksi sähköpotkulaudan sisärenkaan valitsemisessa tulee ottaa huomioon venttiilin tyyppi. Joihinkin lautoihin sopii suora venttiili ja joihinkin vaaditaan käyrä venttiili. Venttiilin tyypin näkee yleensä iroittamatta sisärengasta, sillä venttiili tulee ulos vanteesta.

Jos venttiilin reikä tulee suoraan sivulle päin moottorivanteesta, vaaditaan yleensä suora venttiili. Jos taas venttiilin reikä on vanteen sisäkehällä, vaaditaan yleensä käyrä venttiili, jotta venttiili ei osu moottoriin vaan kääntyy ulospäin. Käyriä venttiileitä on 45° ja 90° asteen kulmalla, joista 90° on yleisempi. Joissain harvinaisemmissa laudoissa on venttiilin suunta eteenpäin, jotta se mahtuu pyörimään laudan rungossa.

Sisärenkaan asennus

Renkaanvaihtoon tarvitaan rengasraudat ja hieman kärsivällisyyttä. Ennen uuden sisärenkaan asennusta kannattaa tarkistaa koko ulkorenkaan sisäpinta ja vanteen pinta, ettei niissä ole mitään terävää. Jos ulkorenkaan sisäpuolella näkyy vahvikekudosta tai se on muutoin vaurioitunut, myös se kannattaa uusia sisärenkaan pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Sisärengasta ei kannata täyttää irrallisena jottei se vaurioidu.

Asentaessa kannattaa aluksi asetella sisäkumi ulkorenkaan sisälle ja sitten pujottaa venttiili paikoilleen vanteeseen. Tämän jälkeen asennetaan molemmat renkaat samanaikaisesti vanteelle rengasrautoja apuna käyttäen. Halkeavissa renkaissa ei välttämättä tarvita rengasrautoja. Myös niiden kohdalla kannataa sisärengas asentaa ensin ulkorenkaaseen. Saippuavettä tms. liukastetta kannattaa käyttää apuna asennuksessa. Lopuksi varmista että rengas on vanteen keskellä ja täytä sopivaan paineeseen. Useimmat ulkorenkaat kestävät 3,5 barin paineen.

Suodattimet

Merkki & malli+

Brändi+

Renkaan halkaisija+

Vanteen halkaisija+

Renkaan leveys+

Vanteen sisäleveys+

Venttiilin malli+

Hinta+