Jarrusetit

Sähköpotkulaudan jarruja on mekaanisia, eli vaijeritoimisia ja hydraulisia, eli nestemäisiä. Mekaaniset jarrut ovat halvempia ja helpompia asentaa, mutta vaativat säätöä tietyin väliajoin. Hydrauliset jarrut ovat tuntumaltaan parempia ja säätyvät itse, mutta vaativat ilmaamisen asentaessa. Hydraulinen jarru voidaan asentaa mekaanisen tilalle jos halutaan päivittää tehokkaampiin jarruihin. Ostaessasi jarrusettiä huomioi jarrusatuloiden kätisyys.

Minkälainen jarru sopii potkulautaani?

Jarrusatuloita on eri kätisyyksillä. Varmista että jarrusatula on tarkoittettu kyseiselle puolelle johon aiot sen asentaa. Ota huomioon että tuleeko satula eteen vai taakse ja huomioi että myös asennuspaikalla on väliä. Etuhaarukan vaakaosaan kiinnittyvä satula on erikätinen kun perinteiseen pystyhaarukkaan kiinnittyvä satula. Paras tapa on katsoa kuvasta että jarruvaijeri/letku lähtee oikeaan suuntaan.

Suurin osa jarruista on yleismallisia jarruja jotka sopivat moniin potkulautamerkkeihin, mutta eri laudoissa ja eri kokoisten jarrulevyjen kanssa saatetaan tarvita erilaisia kiinnitysadaptereja, jotka myydään erikseen. Yleensä adapterit ovat valmiina laudassa ja niitä tarvitsee vaihtaa vain jos muuttaa jarrulevyn kokoa alkuperäisestä.

Muista myös varmistaa että vaijerin/letkun pituus on riittävä. Yleensä jarruseteissä on valmiiksi niin pitkä letku että se käy useimpiin sähköpotkulautamalleihin.