Jarrusatulat ja adapterit

Sähköpotkulaudan jarruja on mekaanisia, eli vaijeritoimisia ja hydraulisia eli nestemäisiä. Mekaaniset jarrut ovat halvempia ja helpompia asentaa, mutta vaativat säätöä tietyin väliajoin. Hydrauliset jarrut ovat tehokkaampia ja niissä on monien mielestä parempi ajotuntuma. Ne säätyvät automaattisesti, kunhan ovat puhtaita, mutta vaativat ilmaamisen asentaessa. Hydraulinen jarru voidaan asentaa mekaanisen tilalle jos halutaan päivittää tehokkaampiin jarruihin.

Sopivan jarrusatulan valitseminen

Suurin osa jarruista on yleismallisia jarruja jotka sopivat moniin potkulautamerkkeihin, mutta myös mallikohtaisia satuloita on olemassa. Ostaessasi jarruja ota huomioon satulan kätisyys ja mahdolliset adapterit:

Jarrusatuloita on eri kätisyyksillä. Varmista että jarrusatula on tarkoittettu kyseiselle puolelle johon aiot sen asentaa. Ota huomioon että tuleeko satula eteen vai taakse ja huomioi että myös asennuspaikalla on väliä. Etuhaarukan vaakaosaan kiinnittyvä satula on erikätinen kun perinteiseen pystyhaarukkaan kiinnittyvä satula. Paras tapa on katsoa kuvasta että jarruvaijeri/letku lähtee oikeaan suuntaan.

Jarrusatulat ovat yleismallisia mutta eri laudoissa ja eri kokoisten jarrulevyjen kanssa saatetaan tarvita erilaisia kiinnitysadaptereja. Käytä lähtökohtaisesti laudasta löytyviä adaptereja ja päivitä ne jos haluat asentaa esimerkiksi erilaiset jarrut tai isommat jarrulevyt.