Kontrollerit

Kontrolleripiiri eli moottorinohjausyksikkö on sähköpotkulaudan aivot, se ohjaa laudan moottoriin halutun määrän tehoa. Sähköpotkulautojen sähköviat johtuvat usein moottorinohjauskontrollerista. Kontrolleri saattaa hajota esimerkiksi virittämisestä johtuvasta ylikuumenemisesta tai kastumisen johdosta. Valikoimassamme on lautamallikohtaiset alkuperäiset moottorinohjaimet suosituimpiin merkkeihin.

Sähköpotkulaudan moottorinohjauskontrollerin vaihtaminen

Oikosulkuun menneen kontrollerin tunnistaa vikakoodista ja siitä, että moottori jarruttaa vaikka lauta olisi sammutettuna. Jos epäilet kontrollerin oikosulkua, kokeile irrottaa vaihejohtimet eli moottorilta tulevat johdot kontrolleripiiristä ja pyöritä moottoria käsin. Jos moottori pyörii kevyemmin johdot irrallaan, kontrollerissa on todennäköisesti oikosulku.

Kontrollerin sijaitsee yleensä laudan akkukotelossa. Sen vaihtaminen vaatii hieman purkamista, mutta onnistuu kotioloissa perustyökaluilla. Joissain malleissa tulee asennuksen yhteydessä käyttää lämpötahnaa, jotta kontrollerin lämpo johtuu laudan runkoon ja joissain malleissa täytyy uuteen kontrolleriin asettaa sarjanumero ennen ajamista. Lautakohtaiset kontrollerin asennusohjeet löytyvät tuotesivuilta. Kontrollerit ovat lautamallikohtaisia, varmista että ostat omaan lautaasi sopivan kontrollerin.

Suodattimet

Merkki & malli+

Brändi+

Hinta+